6 stycken handbroderade tabletter med olika motiv. Blommorna är placerade uppe i det vänstra hörnet och en broderad kant ramar in fint. 30 x 40 cm. Tabletterna är i mycket fint skick, men två av de har mindre fläckar. Jag har inte försökt ta bort de, så jag vet inte om det kanske är lätt gjort.

Pris: 250:- för alla 6 tabletter

Mycket vacker serveringsbricka i metall och glas. Den är gjord i jugendstil, men eftersom den är osignerad vet jag inget om när den är tillverkad. De 4 glasskålarna har en stjärna etsad i botten. Serveringsbrickan är tung och gedigen. Allt är i perfekt skick. Höjd 12 cm, längd 26 cm

Pris: 525:-

Ett vackert rökställ i jugendstil. Metall med glasskålar. Ingensignatur. Inga skador men använt skick. Höjd 22 cm, längd 13,5 cm.

Pris: 280:-

Ett unikt tillfälle att köpa en helt oanvänd vattenkanna från 50-talet. Kannorna finns i 3 färger; röd, lila och orange, gjorda i metall, men väger väldigt lite, och har rotting virat runt handtaget. De är märkta Ystad metall. Vattenkannorna är 23 cm höga och diametern på botten är 7,5 cm.

Pris: 350:-/st

3 unika små vackra statyetter. Tror att de tillverkats i Österrike i början av 1900-talet. Statyetterna är gjorda av keramik, men den har så speciellt utseende så den liknar ben eller korall. Detaljerna är fantastiska, både när det gäller skulptrering och de målningen i ansiktena. Arbetet i mycket hög kvalitet. Finns en del lagningar på toppen/kanten av hattar. Man ser det bara om man tittar noga. Statyetternas höjd 11-15 cm.

Pris: 250:-/st eller alla 3 för 700:-

Två glastallrikar formgivna av Erik Höglund. Diameter 20 cm. Ingraverat på undersidan på båda tallrikarna: H1617/175. Mycket gott skick.

Pris: 50:-/st

Ett par tennljusstakar, formgivna av Edvin Oller i art deco-stil. Detta par är gjutna 1966 enligt stämpel. Höjd 12 cm. Ljusstakarna är i felfritt skick!

Pris: 500:- paret

3 delar ur servisen Spalje. Den formgavs av Wilhelm Kåge för Gustavsberg 1938, och producerades sedan ända fram till 60-talet. Skicket på samtliga delar är bra bruksskick. Det mindre uppläggningsfatet har fått lite missfärgning under glasyren (syns på bilden).
Njurformad skål: höjd 7 cm, längd 20 cm
Litet uppläggningsfat längd 23 cm
Stort uppläggningsfat längd 28 cm

Pris: skål 220:-
litet uppläggningsfat 140:-
stort uppläggningsfat 220:-

En underbar porslinsskål med lock. Tillverkad av Rörstrand i början av 1900-talet. Höjd 12 cm, diameter 20cm. Lockskålen har ett vackert jugendmönster, och är i gott skick. Som bilderna visar finns det en spricka på undersidan i kryssform som också syns på insidan av skålen. På locket finns också en liten missfärgning. Inga andra avslag eller nagg.

Pris: 220:-